FP7 - seventh framework programme


Noutăţi

Pentru elevi: Google organizează prima expoziţie de ştiinţa online (13.01.2011)

Gigantul serviciilor pe internet a anunţat că la evenimentul gazduit online, Google Science Fair, poate participa orice elev cu vârsta curpinsă între 13 şi 18 ani care are un computer, o conexiune la internet şi un browser. Participanţii îşi vor putea prezenta proiectele pe internet, folosindu-se de serviciile Google Docs, Google Sites sau YouTube. Elevii din toată lumea sunt încurajaţi să participe - de la Paris, Veneţia, Bucureşti, New York şi până la Singapore. Sigur că elevii din Moldova sunt bineveniţi!


citeşte mai departe ...


Europenii vor putea accesa gratuit articolele ştiintifice rezultate în urma cercetărilor finanţate de UE (16.12.2010)

Cercetătorii, intreprinderile şi cetăţenii pot accesa gratuit şi deschis articolele ştiintifice rezultate în urma cercetărilor finanţate de Uniunea Europeană graţie OpenAIRE (Open Access Infrastructure for Research in Europe – Infrastructura de acces deschis la cercetarea europeană), pe care Comisia Europeană a lansat-o 2 decembrie 2010, la Universitatea din Gent, în Belgia.


citeşte mai departe ...


Cele mai inovative ţări (15.12.2010)

China va deveni cel mai important centru pentru inovaţie din lume până în 2020, depăşind SUA şi Japonia, potrivit unui sondaj realizat în rândul populaţiei din şase state de producătorul de medicamente AstraZeneca şi citat de Reuters.


citeşte mai departe ...


Evaluarea Programului Cadru 7 (22.11.2010)

S-a anunţat încheierea evaluării Programului Cadru 7 pentru cercetare al Uniunii Europene. Evaluarea a fost realizată de un grup de experţi condus de Rolf Annerberg, director general al Consiliului de cercetare pentru mediu, cercetare în agricultură şi planificare spaţială al Suediei (FORMAS), care a inaintat raportul realizat comisarului european pentru cercetare, d-nei Máire Geoghegan-Quinn. In următoarele câteva săptămâni se aşteaptă reacţia Comisiei.


citeşte mai departe ...


Peste jumătate din companii sunt inovative (22.11.2010)

52% din companiile din UE – din industrie şi servicii – au declarat că a avut activitate de inovare în perioada 2006-2008. Cea mai mare proporţie de companii care s-au declarat inovative în UE s-a înregistrat în Germania (80% din companii), Luxemburg (65%), Belgia şi Portugalia (câte 58%) şi Irlanda (57%).


citeşte mai departe ...
Inovaţia - o prioritate a Uniunii Europene (21.10.2010)

Comisia Europeană îşi propune printr-o iniţiativa prezentată recent să fructifice la maximum inovaţia la nivel comunitar. Documentul prevede fonduri "de pornire", reducerea birocraţiei şi crearea de parteneriate care să mobilizeze părţile interesate - la nivel european, naţional şi regional, în sectorul public şi în cel privat.


citeşte mai departe ...


Ghidul Aplicantului la PC7 din Republica Moldova (05.08.2010)

În contextul eforturilor comunităţii ştiinţifice a Republicii Moldova de integrare în Spaţiul European de Cercetare, reţeaua Punctelor Naţionale de Contact (www.fp7.asm.md) a elaborat broşura "Ghidul Aplicantului la PC7 din Republica Moldova" ce conţine informaţie practică de accesare a fondurilor europene prin intermediul PC7 pentru participanţii din Republica Moldova. Ghidul oferă o succintă prezentare a oportunităţilor PC7 din perspectiva participanţilor din ţara noastră, sfaturi şi instrucţiuni de transpunere a unei idei într-o propunere de proiect şi, nu în ultimul rînd, prezentarea aspectelor legale şi financiare a proiectelor europene.


citeşte mai departe ...


Seminar de informare privind aspectele practice de participare la concursurile PC7 (09.06.2010)

Academia de Ştiinţe a Moldovei (www.international.asm.md) şi Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact PC7 (www.fp7.asm.md), organizează marţi, 15 iunie a.c., seminarul de informare privind aspectele practice de participare la concursurile PC7 şi în proiecte europene finanţate de Comisia Europeană. Seminarul va avea loc în Sala Mică a AŞM (Bd. Ştefan cel Mare 1, et.2), cu începere de la ora 15:00.


citeşte mai departe ...


Seminar privind aspecte legale şi financiare de participare în proiecte PC7 (16.05.2010)

În perioada 4-5 mai anul curent în cadrul proiectului HEALTH-NCP-NET a fost organizat un training de instruire a tuturor Punctelor Naţionale de Contact în domeniul Sănătăţii privitor la Aspectele financiare şi legale în procesul de negociere şi începere a unui proiect în cadrul Programului Cadru 7. Acest eveniment a avut loc în incinta Agenţiei de Promovare a Cercetării Europene, Roma Italia.


citeşte mai departe ...


Finance Helpdesk Newsletter #32 (13.05.2010)

The aim and purpose of the Financial-Helpdesk is to raise awareness of the framework program financial issues, and not to give legally binding advice. It is intended to provide any relevant information which may be of assistance to anyone with financial queries or concerns. It is was initiated by the Finance-NMS-IST project and is currently operated by EFPConsulting.


citeşte mai departe ...


EXTEND FP7 Help-desk (09.11.2009)

La sfârşitul lunii iulie, în cadrul proiectului european EXTEND a fost lansat serviciul on-line "Help-desk" cu scopul de a oferi consultanţă specializată echipelor de cercetare în domeniul tehnologiilor informaţionale şi de comunicaţii (TIC) din Europa de Est şi Asia Centrală, în procesul de participare la concursurile PC7 anunţate de Comisia Europeană.

Astfel, întrebările adresate prin intermediul acestui Help-desk acoperă toate aspectele de participare în PC7, inclusiv informaţie detaliată privind ofertele de finanţare deschise, căutarea partenerilor, eligibilitatea propunerilor de proiect şi comunicarea cu Comisia Europeană. Adiţional, serviciul "Help-desk" oferă un Glosar de acronime, reguli şi definiţii utilizate în domeniul tehnico-ştiinţific european şi o listă de întrebări adresate frecvent (FAQ).


citeşte mai departe ...


Procesul de evaluare a proiectelor europene din interior (20.10.2009)

Pentru evaluarea proiectelor depuse la concursurile Programului Cadru 7 pentru cercetare şi dezvoltare tehnologică a Comunităţii Europene (2007-2013), Comisia Europeană invită experţi naţionali din cadrul organizaţiilor de cercetare, întreprinderilor mici şi mijlocii, societăţii civile să se înregistreze în baza de date a Experţilor pentru Activităţi de Cercetare (https://cordis.europa.eu/emmfp7/). Sunt binevenite şi încurajate înregistrarea experţilor din toate ţările terţe, inclusiv Republica Moldova.

Persoanele care aplică pentru această poziţie trebuie să posede cunoştinţe şi experienţă profesională într-unul sau mai multe domenii de activitate:

  • Cercetarea în domeniul ştiinţific şi tehnologic relevant;
  • Administrarea, managementul sau evaluarea proiectelor, programelor sau politicilor de cercetare şi dezvoltare tehnologică;
  • Utilizarea rezultatelor proiectelor de cercetare şi dezvoltare tehnologică, transfer de tehnologii, inovare, cooperarea cu sectorul de afaceri, în special cu ÎMM-urile;
  • Dialogul dintre ştiinţă şi societate (educaţie, comunicare, expertiză, etică, riscuri etc.);
  • Cooperarea internaţională în domeniul tehnico-ştiinţific;
  • Dezvoltarea resurselor umane.

citeşte mai departe ...


The FP7 EXTEND project launched Help-Desk services (03.09.2009)

The FP7 EXTEND project launched Help-Desk services on the official website of the project at the end of July (www.extend-ict.eu/helpdesk).


citeşte mai departe ...