FP7 - seventh framework programme


NoutăţiPreşedintele Barosso anunţă crearea Consiliului Consultativ pentru Ştiinţă şi Tehnologie (06.03.2013)

La data de 27 februarie curent, Preşedintele Comisiei Europene José Manuel Barroso a anunţat crearea Consiliului Consultativ pentru Ştiinţă şi Tehnologie.

Scopul activităţii Consiliului constă în oferirea consultanţei preşedintelui Comisiei Europene privind crearea unui mediu favorabil pentru inovare, prin edificarea unei societăţi europene bazate pe cercetare.  


citeşte mai departe ...


Planul de Acțiune „Antreprenoriat 2020” (06.03.2013)

Comisia Europeană a publicat strategia "Antreprenoriat 2020”, care are drept scop susţinerea mai eficientă a antreprenorilor, ca o modalitate de a reveni la creșterea economică și niveluri mai înalte de locuri de muncă în Europa.  


citeşte mai departe ...


IMI 8th Call webinar - Gram-negative bacteria (17.12.2012)

Inițiativa Medicamentelor Inovaționale lansează un șir de webinare, care au scop informatizarea despre concursul pentru anul 2013, care va fi lansat în curînd. Moldova în calitatea de țara asociată la PC7 are tot drept de participa la concursurile, care sunt anunațate în cadrul Inițiativei. Webinar va avea loc la data de 17 Decembrie, 15.00 CET (16.00 ora locala Chișinău).
Pentru mail multe informații și înregistrarea urmăriți link:
http://www.imi.europa.eu/events/2012/11/20/imi-8th-call-webinar-gram-negative-bacteria


citeşte mai departe ...


IMI webinar - rules and procedures (13.12.2012)

Inițiativa Medicamentelor Inovaționale lansează un șir de webinare, care au scop informatizarea despre concursul pentru anul 2013, care va fi lansat în curînd. Moldova în calitatea de țara asociată la PC7 are tot drept de participa la concursurile, care sunt anunațate în cadrul Inițiativei. Webinar va avea loc la data de 13 Decembrie, 14.30 CET (15.30 ora locala Chișinău).
Pentru mail multe informații și înregistrarea urmăriți link:
http://www.imi.europa.eu/events/2012/11/28/imi-webinar-rules-and-procedures


citeşte mai departe ...


Innovative Medicines Innitiative webinar - Developing an aetiology-based taxonomy of human disease on Wednesday 12 December at 10:00 CET (Brussels time) (12.12.2012)

Inițiativa Medicamentelor Inovaționale lansează un șir de webinare, care au scop informatizarea despre concursul pentru anul 2013, care va fi lansat în curînd. Moldova în calitatea de țara asociată la PC7 are tot drept de participa la concursurile, care sunt anunațate în cadrul Inițiativei. Webinar va avea loc la data de 12 Decembrie, 10.00 CET (11.00 ora locala Chișinău).
Pentru mail multe informații și înregistrarea urmăriți link:
http://www.imi.europa.eu/events/2012/11/19/imi-8th-call-webinar-taxonomy-disease


citeşte mai departe ...


Video-conferinta IAPP (29.11.2012)

Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact al Programului Cadru 7 ale UE în Republica Moldova organizează la data de 30 noiembrie 2012, începînd cu ora 11.00, în incinta Universităţii Academiei de Științe, video-conferinţa dedicată Acţiunilor Marie Curie ale PC7 intitulată „Parteneriate şi colaborări industrie-mediu academic (IAPP) ”.

 

citeşte mai departe ...


The Orientation Paper 2013 for FP7 Cooperation Theme 2 Food, Agriculture and Fisheries and Biotechnologies (24.04.2012)

Document orientativ are scopul principal a familiariza publicul larg cu elemente principale ale Programului de Lucru pentru anul 2013. Vă amintim că documentul dat nu este adaptat și nu este decizia finală a comitetului de program KBBE.
Pentru mai multă informații accesati link-ul: 

ORIENTATION PAPER

Nu iezitați să contactați KBBE Punct Național de Contact.
 


citeşte mai departe ...
Consultare publică privind Spaţiul European al Cercetării (European Research Area-ERA) (28.11.2011)

 Comunitatea științifică, precum și alte grupuri și persoane interesate sunt chemate să contribuie la redefinirea peisajului cercetării în Europa, motiv pentru care Comisia Europeană a lansat o consultare publică pentru a găsi modalități de îmbunătățire radicală a cercetării europene. Scopul este de a realiza SEC până în 2014, prin crearea unei piețe unice reale a cunoașterii, cercetării și inovării. Acest lucru va permite cercetătorilor, instituțiilor de cercetare și întreprinderilor să circule, să concureze și să coopereze în afara granițelor, mărind potențialul de creștere.


citeşte mai departe ...


Republica Moldova devine oficial țară asociată la Programul Cadru 7 al UE (11.10.2011)

 Astăzi, 11 octombrie, la Bruxelles, Comisarul European pentru Cercetare, Inovare și Știință, dna Máire Geoghegan-Quinn și acad. Gheorghe Duca, Președintele AȘM au semnat Memorandumul de Înţelegere între Uniunea Europeană şi Republica Moldova privind asocierea Republicii Moldova la cel de-al Şaptelea Program Cadru al Comunităţii Europene pentru Cercetare şi Dezvoltare Tehnologică (PC7).

 
 

citeşte mai departe ...