FP7 - seventh framework programme


Seminar de informare privind aspectele practice de participare la concursurile PC7

(09.06.2010)

Academia de Ştiinţe a Moldovei (www.international.asm.md) şi Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact PC7 (www.fp7.asm.md), organizează marţi, 15 iunie a.c., seminarul de informare privind aspectele practice de participare la concursurile PC7 şi în proiecte europene finanţate de Comisia Europeană. Seminarul va avea loc în Sala Mică a AŞM (Bd. Ştefan cel Mare 1, et.2), cu începere de la ora 15:00.

Pentru început, vor fi prezentate oportunităţile specifice pentru Republica Moldova de participare în cadrul noului ciclu de apeluri PC7 al anului 2011 şi ulterior, aspectele legale şi financiare de participare în PC7, inclusiv subtilităţi practice şi informaţie obţinută în cadrul participării în proiecte europene, ce nu poate fi găsită în Programele de Lucru sau în Ghidurile pentru Aplicanţi publicate de către Comisia Europeană.

Aspectele practice vor fi prezentate în limba engleză de către Punctul Naţional de Contact (NCP) PC7 în domeniul sănătăţii din Republica Africa de Sud, Prof. Iqbal PARKER, ce are o experienţă vastă atît în calitate de NCP cît şi în calitate de lider de proiecte europene, fiind şi directorul Centrului Internaţional de Inginerie Genetică şi Biotehnologie din Cape Town.

La seminar sunt invitaţi toţi cei interesaţi să adere la consorţii europene de cercetare, finanţate de Comisia Europeană în cadrul PC7. În context menţionăm că noul ciclu de apeluri PC7 va fi anunţat la 30 iulie 2010.

Agenda seminarului se anexează.