FP7 - seventh framework programme


Evaluarea Programului Cadru 7

(22.11.2010)

S-a anunţat încheierea evaluării Programului Cadru 7 pentru cercetare al Uniunii Europene. Evaluarea a fost realizată de un grup de experţi condus de Rolf Annerberg, director general al Consiliului de cercetare pentru mediu, cercetare în agricultură şi planificare spaţiala al Suediei (FORMAS), care a inaintat raportul realizat comisarului european pentru cercetare, d-nei Máire Geoghegan-Quinn. In următoarele câteva săptămâni se aşteaptă reacţia Comisiei.

Comisarul european a observat ca programul cadru 7 a susţinut proiecte de cercetare excelente, cu o amplitudine impresionantă şi a promis să ţină seam de recomandările grupului de experţi în propunerile pe care urmează să le facă la începutul anului viitor pentru împlementarea părţii rămase din PC7 şi, mai departe, în PC8.

10 experţi independenţi au evaluat timp de 6 luni Programul Cadru 7 de cercetare, aflat în derulare (2007-2013). Au avut acces la un volum cuprinzător de date, autoevaluarea Serviciilor Comisiei şi consultarea în regim online a principalilor actori. De asemenea, au folosit evaluările intermediare specifice ale PC7, cum ar fi cea privind Facilitatea financiară de coparticipare la ric.(Risk Sharing Finance Facility (RSFF).

Raportul oferă o evaluare detaliată a împlementării PC7 până acum şi formulează 10 recomandări de îmbunătăţire

Mai multe informaţii: http://www.fabricadebani.ro/news.aspx?iid=29467&sid=33
The full document is available at http://ec.europa.eu/research/evaluations