FP7 - seventh framework programme


Instruirea tinerilor cercetători

 Comisia Europeană a organizat cea de a  6-a Conferință EURAXESS cu genericul: "Noi comunicăm" în perioada 22- 24 aprilie 2013, în Dubrovnik, Croația.


Euraxess Dubrovnik.rar, 13.68 KB (06.03.2013)

 La data de 27 februarie curent, Preşedintele Comisiei Europene José Manuel Barroso a anunţat crearea Consiliului Consultativ pentru Ştiinţă şi Tehnologie.

25.09.2013 - 28.09.2013
Conferinţa Internaţionala „Small and Medium Sized Enterprises in a globalized world”

Cluj-Napoca, România


(26.02.2013)

 La data de 25-28 Septembrie 2013, la Cluj-Napoca, România va avea loc cea de-a VI-a ediţie a Conferinţei Internaţionale „Small and Medium Sized  Enterprises  in a globalized world” .
 
Conferinţa va servi drept platformă de discuţii între reprezentanţii mediului de afaceri şi celui academic, care sunt invitaţi să realizeze un schimb de cunoştinţe şi experienţă în ceea ce priveşte sectorul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.
 

 In data de 11 martie 2005, Comisia Europeana a adoptat Carta Europeana a Cercetatorului si Codul de Conduita privind Recrutarea Cercetatorilor. Aceste doua documente reprezinta elemente-cheie ale politicii Uniunii Europene ce vizeaza cresterea atractivitatii profesiei de cercetator, privita ca o componenta esentiala a strategiei de stimulare a dezvoltarii economice si a ratei de angajare a fortei de munca inalt calificate la nivel european.


, bytes

  Recomandarea Comisiei Europene oferă statelor membre, cercetătorilor, angajatorilor şi finanţatorilor din cercetare un instrument valoros pentru a promova, pe bază de voluntariat, iniţiative de îmbunătăţire şi consolidare a perspectivelor în cariera cercetătorilor şi în acelaşi timp de creare a unei pieţe deschise a forţei de muncă în cercetare.“Carta europeană a cercetătorilor” şi “Codul de conduită privind recrutarea cercetătorilor”, îşi propun să contribuie l


Carta Europeana si Codul de Conduita.pdf, 241.04 KB

Aria Europeană a Cercetării oferă oportunităţi nemaiîntalnite, nu doar pentru cercetătorii care aspiră la o avansare în carieră într-o altă ţară europeană, dar şi pentru organizaţiile ştiinţifice în căutare de talente internaţionale.UNU.pdf, 348.1 KB

EURAXESS este o iniţiativă unică, lansată de Comisia Europeană de a promova cariere atractive de cercetare în Europa şi un rezervor de talente de talie mondială din domeniul cercetării. Sprijinind mobilitatea cercetătorilor, EURAXESS ajută la stabilirea Europei ca o arie de excelenţă în domeniul cercetării ştiinţifice.


Euraxess_Informatie generala.pdf, 320.83 KB (13.11.2012)

Peste 100 de personalități europene din lumea artei, a învățământului, a literaturii, a economiei, a filozofiei și a sportului au semnat o scrisoare deschisă adresată șefilor de state și de guverne din UE în sprijinul programului de schimb de studenți Erasmus, aflat în pericol. Printre semnatari, care provin din toate statele membre ale UE, se numără regizolul spaniol Pedro Almodovar, Sandro Rosell, președintele FC Barcelona, profesorul Christopher Pissarides, laureat al premiului Nobel și mai mulți campioni olimpici.

FP7-PEOPLE-2013-ITN  (13.07.2012 - 12.11.2012)
Oameni: Instruirea tinerilor cercetători
      Activitatea 1: Instruirea inițială avcercetătorilor
 Acțiunea 1.1: Rețele de formare inițială (ITN) 
Cod identificare apel: FP7-PEOPLE-2013-ITN
Data publicării: 13 iulie 2012
Data limită: 12 noiembrie 2012
Buget ITN 2013: 452.28 mln euro
 
Obiective ITN:
      valorificarea potențialului cercetătorilor începători din sectoarele public şi privat;
      sporirea gradului de motivare a tinerilor pentru o carieră în cercetare;
      instruirea cercetătorilor într-un mediu intersectorial potrivit pentru a dobândi abilităţile necesare de a exersa o gamă largă de roluri într-o econome bazată pe cunoaştere.
 
Mai multe detalii gasiti la:

In cazul in care aveti nevoie de informatii suplimentare contactati Punctul National de Contact:

Igor Serotila

Departamentul Politici, Management și Monitorizare al A.Ș.M.
Tel.: +373-22-27-04-45
GSM: +373-69157418
e-mail: igor.serotila@fp7.asm.md