FP7 - seventh framework programme


Aspecte financiare şi legale

 Comisia Europeană a organizat cea de a  6-a Conferință EURAXESS cu genericul: "Noi comunicăm" în perioada 22- 24 aprilie 2013, în Dubrovnik, Croația.


Euraxess Dubrovnik.rar, 13.68 KB

 In data de 11 martie 2005, Comisia Europeana a adoptat Carta Europeana a Cercetatorului si Codul de Conduita privind Recrutarea Cercetatorilor. Aceste doua documente reprezinta elemente-cheie ale politicii Uniunii Europene ce vizeaza cresterea atractivitatii profesiei de cercetator, privita ca o componenta esentiala a strategiei de stimulare a dezvoltarii economice si a ratei de angajare a fortei de munca inalt calificate la nivel european.


, bytes

  Recomandarea Comisiei Europene oferă statelor membre, cercetătorilor, angajatorilor şi finanţatorilor din cercetare un instrument valoros pentru a promova, pe bază de voluntariat, iniţiative de îmbunătăţire şi consolidare a perspectivelor în cariera cercetătorilor şi în acelaşi timp de creare a unei pieţe deschise a forţei de muncă în cercetare.“Carta europeană a cercetătorilor” şi “Codul de conduită privind recrutarea cercetătorilor”, îşi propun să contribuie l


Carta Europeana si Codul de Conduita.pdf, 241.04 KB

Aria Europeană a Cercetării oferă oportunităţi nemaiîntalnite, nu doar pentru cercetătorii care aspiră la o avansare în carieră într-o altă ţară europeană, dar şi pentru organizaţiile ştiinţifice în căutare de talente internaţionale.



UNU.pdf, 348.1 KB

EURAXESS este o iniţiativă unică, lansată de Comisia Europeană de a promova cariere atractive de cercetare în Europa şi un rezervor de talente de talie mondială din domeniul cercetării. Sprijinind mobilitatea cercetătorilor, EURAXESS ajută la stabilirea Europei ca o arie de excelenţă în domeniul cercetării ştiinţifice.


Euraxess_Informatie generala.pdf, 320.83 KB

13. Legal and Financial NCP
Dr. Oleg Bujor
Academia de Științe a Moldovei
Tel.: +373-22-93-07-67
GSM: +373-79622073
e-mail: oleg.bujor@fp7.asm.md

25.04.2012 - 25.05.2012
Ședința reprezentanților oficiali ai comunității științifice din Republica Moldova și a experților naționali în Comitetele de Programe PC7

Chişinau, MD


(21.09.2011)

 Comisia Europeană a lansat o consultare publică pentru a găsi modalităţi de imbunătăţire radicala a cercetării europene. Scopul este de a realiza Spaţiul European de Cercetare (SEC) pana in 2014, prin crearea unei pieţe unice reale a cunoaşterii, cercetării şi inovării. Acest lucru va permite cercetătorilor, institutiilor de cercetare şi intreprinderilor/companiilor sa circule, sa concureze si sa coopereze in afara granitelor, marind potentialul de crestere.

(30.03.2011)

UE propune restructurarea finanţării în domeniul cercetării pentru a încuraja inovarea, creşterea impactului său economic, implicarea cercetătorilor şi folosirea mai eficientă a banilor publici.

(26.01.2011)

Pe data de 24 ianuarie, 2011, Comisia Europeană a adoptat o decizie cu referire la 3 măsuri de simplificare a implementării Deciziei Nr. 1982/2006/EC a Parlamentului European şi Consiliului, precum şi a Deciziei Nr. 970/2006/Euratom.
Decizia în cauză modifică Articolul II.14.1 al Anexei II (Condiţii Generale) a modelului Acordului Grantului (model Grant Agreement), care a fost reînnoit conform versiunii în limba engleză publicată pe saitul Cordis: