FP7 - seventh framework programme


Energie

 Comisia Europeană a organizat cea de a  6-a Conferință EURAXESS cu genericul: "Noi comunicăm" în perioada 22- 24 aprilie 2013, în Dubrovnik, Croația.


Euraxess Dubrovnik.rar, 13.68 KB (28.03.2013)

 Întrebări și răspunsuri: Cartea verde privind un cadru pentru 2030 pentru politici în domeniul climei și al energiei

Care sunt obiectivele cheie ale acestui cadru?
Obiectivele cheie sunt reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, asigurarea aprovizionării cu energie și sprijinirea creșterii economice, a competitivității și a ocupării forței de muncă, printr-o abordare eficientă din punctul de vedere al costurilor și bazată pe tehnologia de vârf.

(28.03.2013)

Raport intermediar privind energia din surse regenerabile

Care sunt obiectivele UE privind energia din surse regenerabile?

(28.03.2013)

Comisia ia măsuri privind clima și energia, în perspectiva anului 2030

(12.03.2013)

 The European Union budget is relatively small (around 1% of EU GNI), but it can make a big difference. Around 94% of the European Union budget supports researchers, businesses, farmers, regions, young people and many others.

(06.03.2013)

 La data de 27 februarie curent, Preşedintele Comisiei Europene José Manuel Barroso a anunţat crearea Consiliului Consultativ pentru Ştiinţă şi Tehnologie.

(06.03.2013)

 Comisia Europeană a publicat strategia "Antreprenoriat 2020”, care are drept scop susţinerea mai eficientă a antreprenorilor, ca o modalitate de a reveni la creșterea economică și niveluri mai înalte de locuri de muncă în Europa.

 In data de 11 martie 2005, Comisia Europeana a adoptat Carta Europeana a Cercetatorului si Codul de Conduita privind Recrutarea Cercetatorilor. Aceste doua documente reprezinta elemente-cheie ale politicii Uniunii Europene ce vizeaza cresterea atractivitatii profesiei de cercetator, privita ca o componenta esentiala a strategiei de stimulare a dezvoltarii economice si a ratei de angajare a fortei de munca inalt calificate la nivel european.


, bytes

  Recomandarea Comisiei Europene oferă statelor membre, cercetătorilor, angajatorilor şi finanţatorilor din cercetare un instrument valoros pentru a promova, pe bază de voluntariat, iniţiative de îmbunătăţire şi consolidare a perspectivelor în cariera cercetătorilor şi în acelaşi timp de creare a unei pieţe deschise a forţei de muncă în cercetare.“Carta europeană a cercetătorilor” şi “Codul de conduită privind recrutarea cercetătorilor”, îşi propun să contribuie l


Carta Europeana si Codul de Conduita.pdf, 241.04 KB

Aria Europeană a Cercetării oferă oportunităţi nemaiîntalnite, nu doar pentru cercetătorii care aspiră la o avansare în carieră într-o altă ţară europeană, dar şi pentru organizaţiile ştiinţifice în căutare de talente internaţionale.UNU.pdf, 348.1 KB